KVÁSKOVÁ PEKÁREŇ

V SRDCI STARÉHO MESTA

100 % kvásku, 100 % čerstvosti, 200 % hrdo + poctivo

Stačí naň kvalitná múka, voda a soľ. My k tomu pridávame aj rokmi overené postupy, generačný kvások, šikovné ruky našich pekárov a kamennú pec. Tak vznikne chlieb, aký máme radi – s hrubou a voňavou kôrkou.

Neprejde deň, aby naši pekári okrem tradičného kváskového pečiva, škoricových a kardamónových drdolov či croissantov nepripravili čerstvé koláče inšpirované sezónou.

DENNE ČERSTVÝ KVÁSKOVÝ CHLIEB

Naši pekári vstávajú skoro ráno, aby ste krátko po otvorení našli v policiach oboch prevádzok čerstvý chlieb, kváskové rožky a taktiež naše croissanty alebo iné pečivo, ktoré pomaly kyslo počas noci a pieklo sa vo chvíli, keď sa nový deň iba prebúdzal.

ŠKORICOVÉ & KARDAMONOVÉ DRDOLY

Od prvého dňa až dodnes. Tak dlho pečieme kváskové drdoly, ktoré koreníme láskou a tiež škoricou alebo voňavým kardamónom. Nič lepšie ako šálku výberovej kávy s čerstvým drdolom si totiž nevieme predstaviť.

KOLÁČE​

Vitrínu Bistra každý deň plníme čerstvými sezónnymi koláčmi. Niektoré sú nemenné stálice, iné sú sezónnymi limitkami podľa toho, čo nám stromy, kríky a pôda v našom regióne práve ponúka.