Stačí naň kvalitná múka, voda a soľ. My k tomu pridávame aj rokmi overené postupy, generačný kvások, šikovné ruky našich pekárov a kamennú pec. Tak vznikne chlieb, aký máme radi – s hrubou a voňavou kôrkou.
Neprejde deň, aby naši pekári okrem tradičného kváskového pečiva, škoricových a kardamónových drdolov či croissantov nepripravili čerstvé koláče inšpirované sezónou.
DENNE ČERSTVÝ KVÁSKOVÝ CHLIEB
Naši pekári vstávajú skoro ráno, aby ste krátko po otvorení našli v policiach oboch prevádzok čerstvý chlieb, kváskové rožky a taktiež naše croissanty alebo iné pečivo, ktoré pomaly kyslo počas noci a pieklo sa vo chvíli, keď sa nový deň iba prebúdzal.
ŠKORICOVÉ & KARDAMONOVÉ DRDOLY
Od prvého dňa až dodnes. Tak dlho pečieme kváskové drdoly, ktoré koreníme láskou a tiež škoricou alebo voňavým kardamónom. Nič lepšie ako šálku výberovej kávy s čerstvým drdolom si totiž nevieme predstaviť.
KOLÁČE
Vitrínu Bistra každý deň plníme čerstvými sezónnymi koláčmi. Niektoré sú nemenné stálice, iné sú sezónnymi limitkami podľa toho, čo nám stromy, kríky a pôda v našom regióne práve ponúka.